Kompostera – enklare än du tror

Visste du att ungefär hälften av våra hushållssopor är komposterbara? Att kompostera sitt hushålls- och trädgårdsavfall är ett enkelt och värdefullt sätt att aktivt bidra till en bättre miljö, såväl i den egna trädgården som i det stora sammanhanget.

När du komposterar ditt avfall sluter du kretsloppet och får ny näringsrik kompostjord att ge tillbaka till dina växter. Kompostjord är ett naturligt och bra jordförbättringsmedel som ger mull och näring till dina växter. Växterna får ny växtkraft, samtidigt som det skapas förutsättningar för en ökad biologisk mångfald. Du minskar ditt avfall till återvinningsstationen och kan reducera inköpen av jord och jordförbättringsmedel. Att kompostera är en vinst för både miljön och ekonomin.

GreenLine erbjuder ett brett utbud av komposter, alltifrån den klassiska trädgårdskomposten till den mindre kökskomposten för inomhusbruk. Därtill erbjuder GreenLine alla tillbehör som gör det enklare för dig att lyckas med din kompostering, och nyheten Biokol.

Genom att börja kompostera gör du inte bara något bra för dig själv, din trädgård och plånbok, utan också något för vår planet och framtida generationer. Det är en enkel, hållbar och oerhört givande metod som alla kan använda, oavsett om du har en stor trädgård eller en liten balkong. Kompostera mera och låt oss göra skillnad tillsammans!

Kompostera inomhus

Urban Garden omvandlar ditt matavfall till en hälsosam, näringsrik kompost samtidigt som näringsvatten till dina växter utvinns. Detta kompakta system är ett av det mest effektiva metoderna för återvinning av kökets organiska avfall och kallas bokashi-metoden. Urban Garden kökskompost är tillverkad i Sverige av återvunnen plast. Rymmer 18 L.

Läs mer om inomhuskompostering här

Kompostera utomhus

Produkter

Master

Kompostbehållare av hög kvalitet med 375 L volym. Thermotec™ tekniken gör att både trädgårds- och hushållsavfall kan komposteras året runt. Den fungerar ner till -15 grader. Locket har enkel enhandsöppning och snäpplås för bra täthet.

Master Plus

Extra köldtålig kompostbehållare av hög kvalitet med 375 L volym. Thermotec™ tekniken gör att både trädgårds- och hushållsavfall kan komposteras året runt. Den fungerar ner till – 25 grader. Locket har enkel enhandsöppning och snäpplås för bra täthet.

Mully

Kompostbehållare av hög kvalitet med 360 L volym. Warmtec™tekniken gör att både trädgårds- och hushållsavfall kan komposteras året runt. Den fungerar ner till -15 grader.

Garden Easy

Kompostbehållare med 300 liters volym för trädgårdsavfall. Även för efterkompostering. Enkel tömning genom sidolucka.

Tillbehör

Biokol

Med GreenLine Biokol får du ett naturligt jordförbättringsmedel som förbättrar jordens struktur och förmåga att behålla fukt och näring, samtidigt som mikrolivet gynnas. Vårt biokol produceras av växtrester från svenskt lantbruk och skogsbruk och är tillverkat i Sverige av EBC-certifierad råvara. 8 L.

Kompostströ

Reglerar kol- och kvävebalansen samt fukthalten i komposten, som därmed får de bästa förutsättningarna för att omvandla avfall till lucker och näringsrik kompost. Kompostströet fungerar även i separations- och mulltoaletter.

Kompostaktivator

Aktiverar och påskyndar nedbrytningsprocessen av matavfall samt trädgårdsavfall i komposten. En viktig faktor för att stimulera komposteringsprocessen är att tillföra näring, eftersom mikroorganismer och bakterier i komposten behöver näringen för att stimuleras, må bra och föröka sig. För en optimal nedbrytningsprocess krävs mikroorganismer och bakterier i balans.

Luckringsstav

Gör det enkelt att röra om och ger en effektiv luftning. Klaffarna stängs när man pressar ned staven i komposten och öppnar sig automatiskt när den dras upp igen. Täck sedan avfallet med ett lager strömaterial.

En handbok i kompostering

Här hittar du all information du behöver om hur kompostering fungerar praktiskt

Kompostera för att berika jorden, få en fin trädgård och främja en mer hållbar planet.