MotAlg – avlägsnar grön påväxt

Den putsade fasaden har fått en grön ton, markisen ser märkbart gråtrist ut i vårsolen, trädgårdsmöblerna i plast likaså. Staketet har även det antagit en grönaktig ton, precis som den putsade fasaden. Det behövs krafttag och det räcker med en enda produkt – MotAlg från Greenline.

MotAlg finns både som färdigblandad spray 750 ml och som koncentrat 2,5 liter. MotAlg tar bort alger och annan påväxt på alla ytor utomhus och har en långtidsverkande effekt. Spraya direkt från flaskan och låt sitta kvar.

För större ytor rekommenderas MotAlg 2,5 liter koncentratet.

  • Späd MotAlg Koncentrat 2,5 L med vatten.
    1 del MotAlg spädes med 1 del vatten
  • Applicera med lågrycksspruta.
  • Låt sedan väder och regn göra jobbet.

MotAlg avlägsnar effektivt påväxt av alger, lav och mögel på staket, takpannor, betongplattor, trämöbler, trädäck, mur, markis, fasader och många andra underlag.

MotAlg fungerar alltså på både målade och obehandlade ytor som: puts, tegel, betong, plast, textilier, trä och sten. Vid behandling dör påväxten omgående. Väderutsatta ytor behöver ingen efterbehandling utan regnet spolar bort resterna. Alger är normalt borta efter ca ett år och lav efter ca två år. Vertikala ytor ska med fördel tvättas för att resterna ska försvinna. Låt produkten verka i minst ett dygn före att ytorna tvättas. Ger en förebyggande effekt på upp till 4 år.

Visst är det fantastiskt att väder och vind gör jobbet åt dig och att ytan samtidigt skyddas från ny påväxt. Något som är viktigt att tänka på är nedan:

  • Täck blommor och växtlighet så att det inte tar skada.
  • Undvik att behandla ytor med frost.
  • Behandla ej dina ytor med MotAlg om du väntar regn inom 12 timmar.
  • Ett tips är att först prova MotAlg på en mindre del av ytan om man har känsliga ytor som man vill behandla.
  • MotAlg ska förvaras frostfritt.

MotAlg är lätt korrosivt och kan därmed påverka obehandlade metaller, exempelvis aluminium, zink, koppar och rostfritt stål men påverkar i övrigt inga byggnadsmaterial negativt. 

Använd MotAlg på ett säkert sätt. Läs alltid etiketten och produktinformation före användning.