Så blir du av med mössen och råttorna – bästa tipsen!

Möss och råttor kan lätt ställa till det i hemmet. Det är inte bara den obehagliga känslan som tar över när man vet att det finns en mus eller råtta i hemmet, det är även en del av ditt hem som kan blir förstört så som sladdar, kläder och möbler mm.

 

Så blir du av med mössen & råttorna – de bästa tipsen!

Kerstin Finnman, produktchef för GreenLine, delar med sig av sina bästa tips för att hålla möss och råttor borta. Hur blir man av med möss? Hur blir man av med råttor?

 • Förvara djurfoder, gräsfrö och annat som kan dra till sig möss och råttor, i tätslutande behållare.
 • Håll trädgården ren från fallfrukt som snabbt kan bli ett matbord för gnagare.
 • Ska du mata småfåglar i vinter, skaffa ett fågelbord eller annan foderautomat istället för att lägga foder direkt på marken.
 • Se över ditt hus och leta efter tänkbara små entréer för mössen. För en mus räcker det med en springa på en halv centimeter.
 • Har mössen väl tagit sig in i huset blir köket lätt en favoritplats; Använd kompostbehållare med lock och låt inte soppåsen med matrester stanna under vasken för länge.
 • Glöm inte att mus- och råttsäkra även sommarhuset när det stängs för säsongen.
 • Med elektroniska avskräckare håller du möss och råttor borta utan att skada djuren. Ultraljud med avpassade frekvenser stör djurens beteendemönster och kommunikation och djuren drar sig undan.
 • Komplettera gärna elektroniska avskräckare med klassiska slagfällor, kontrollerade av Naturvårdsverket.
 • Ladda slagfällan med godsaker som jordnötssmör istället för den klassiska ostbiten som är lätt för mössen att ta med sig. Tänk på att placera fällan längs en vägg, då möss ogärna springer över öppna ytor.

 

Vilken fälla ska jag välja?

GreenLine har ett brett sortiment av giftfri avskräckning, från klassiska slagfällor till elektroniska avskräckare. Kerstin Finnman presenterar GreenLines sortiment inom möss och råttor.

 • MotMus Tippbur & MotRåtta Tippbur

Ny fälla för levande fångst av möss och råttor! För ett heltäckande sortiment för mus- och råttbekämpning, presenterar nu Greenline två nya fällor för levande fångst: MotMus Tippbur och MotRåtta Tippbur.

Vi vill kunna erbjuda flera alternativ för bekämpning och tippburen är ett effektivt och skonsamt sätt att fånga möss och råttor, berättar Kerstin Finnman, produktchef för Greenline.

Musfällan och råttfällan består av en lätt bågformad tunnel i två storlekar. Möss och råttor lockas av betet som enkelt placeras i bakkant av tunneln i ett lock. I andra änden öppnas en ingångsdörr, som slår igen när buren tippar fram av djurets vikt. Finns i två storlekar, tillverkad i plast för god hygien. För levandefångst av djur kräver Jordbruksverket att fällan ska ses till och tömmas minst två gånger per dygn.

 

 • GreenLines plast- och träfällor

Råttfällan MotRåtta Plast och Musfällan MotMus Plast är tillverkade i plast, vilket ger god hygien. Musfällorna och råttfällorna är enkla att rengöra vid behov för att sedan ladda med nytt bete. Den redan effektiva slagfunktionen har förbättrats genom, DoubleTrap Technology, att musfällorna eller råttfällorna sammankopplas i bakkanten. Två musfällor eller två råttfällor kopplas samman med ett klick och blir en stabil enhet som ger säkrare fångst. Möss och råttor rör sig gärna längs väggar och med ett par sammankopplade musfällor eller råttfällor längs springvägarna blir fångsten effektiv.

Fällorna är godkända av Naturvårdsverket.

MotMus Plastfälla – Ny, effektiv slagfälla i plast från GreenLine. Med Double Trac Technology för säker och effektiv fångst, när två sammankopplade fällor ger en stabil enhet med kraft och precision. Godkänd av Naturvårdsverket.

MotRåtta Råttfälla Plast – En kraftigare version av MotMus Musfälla. Godkänd av Naturvårdsverket.

 

MotMus Slagfälla trä – Traditionell slagfälla i kompakt trämaterial med stabil fjäderkonstruktion. 4-pack. Godkänd av Naturvårdsverket.

MotRåtta Slagfälla trä – Traditionell slagfälla i kompakt trämaterial med kraftfull och stabil fjäderkonstruktion. Godkänd av Naturvårdsverket.

 

 • MotMus Repel & MotRåtta Repel

MotMus Repel 20 – Med Greenlines ljudteknologi GreenSonitec™, håller sig mössen borta – utan användning av gifter. Det avpassade ultraljudet stör och stressar djuren som söker sig till andra områden. Tack vare slumpmässiga variationer i ultraljudet, minimeras risken för tillvänjning. Täcker en yta på upp till 20 m². Avskräckaren sätts direkt i vägguttaget och har en låg energiförbrukning.
För inomhusbruk.

MotMus Repel NL45 – Effektiv avskräckning för större täckyta, upp till 45 m². För inomhusbruk.

 

 

 • Mjölner Musfälla och Råttfälla

Mjölner Musfälla – Klassisk slagfälla i plast med unik teknik och funktion. Betet placeras i en överbyggd skål och för att fällan ska lösa ut måste musen stå med båda benen framför locket och lyfta det, vilket ger precision och styrka i slaget för en säker bekämpning. Enkel och säker att hantera eftersom fällan inte löser ut av små rörelser, en trygghet för dig som har barn och husdjur. Godkänd av Naturvårdsverket.

Mjölner Råttfälla – Mjölner Råtta är en kraftigare version av musfällan med samma namn. För att ytterligare attrahera råttan, har fällan också en liten vattenskål i locket. Samma unika teknik och funktion men med ett kraftigare slag mot råttan, ger en säker bekämpning.

 

Så här fungerar Mjölner Musfälla!

 

Så här använder du Mjölner musfälla och råttfälla!

 

 

Hitta din musfälla och råttfälla här