Ta vara på regnvattnet med GreenLine!

Mängder med dagvatten på den egna tomten kan enkelt bli en resurs i trädgården med ett nytt system med regntunnor från GreenLine. Samla regnvatten i den skyddade tunnan, direkt kopplad till stupröret, fyll vattenkannan med hjälp av medföljande tappkran och vattna.

Stora mängder dagvatten kan lätt bli ett problem att leda bort från husgrund och tomt, särskilt i sommarhus som kanske inte har utbyggda system för att leda bort dagvatten. Men istället för att bli ett problem, kan vattnet enkelt bli en tillgång med regntunnor från GreenLine. Ett litet uthustak kan också ge förvånansvärt mycket dagvatten att ta till vara på.

– De flesta menar att regnvatten är bättre för växterna än kranvatten. Dessutom gör du en insats för miljön genom att inte använda dyrt kranvatten för att vattna i trädgården, säger produktchef Kerstin Finnman.

Med ett komplett system med regntunnor från GreenLine är det enkelt att ta hand om det nyttiga vattnet. Med 100-literstunnan följer en anslutning till stupröret, en fot som gör att tunnan blir lätt att tappa på vatten, samt en kran som monteras i nederdelen av tunnan. Tunnan har lock som håller löv och annat material borta så att du alltid har tillgång till rent dagvatten. Flera tunnor kan kopplas ihop med varandra till ett större system med enkla tillbehör. Regntunnan finns också för 200 liter, även den levereras komplett med anslutning för stuprör samt tappkran. I locket finns det två hål för att lättare få av locket, skapa ventilation i tunnan och förhindra att vatten samlas på locket.

 

Se gärna vår film som visar dig hur du ska använda GreenLines regntunnor!