Så blir du av med mössen!

Kerstin Finnman, produktchef för GreenLine, delar med sig av sina bästa tips för att hålla möss och råttor borta nu när hösten närmar sig.

* Förvara djurfoder, gräsfrö och annat som kan dra till sig möss och råttor, i tätslutande behållare.

* Håll trädgården ren från fallfrukt som snabbt kan bli ett matbord för gnagare.

* Ska du mata småfåglar i vinter, skaffa ett fågelbord eller annan foderautomat istället för att lägga foder direkt på marken.

* Se över ditt hus och leta efter tänkbara små entréer för mössen. För en mus räcker det med en springa på en halv centimeter.

* Har mössen väl tagit sig in i huset blir köket lätt en favoritplats. Använd kompostbehållare med lock och låt inte soppåsen med matrester stanna under vasken för länge.

* Ladda slagfällan med godsaker som jordnötssmör istället för den klassiska ostbiten som är lätt för mössen att ta med sig. Tänk på att placera fällan längs en vägg, då möss ogärna springer över öppna ytor.

* Glöm inte att mus- och råttsäkra även sommarhuset när det stängs för säsongen. Med elektroniska avskräckare håller du möss och råttor borta utan att skada djuren. Ultraljud med avpassade frekvenser stör djurens beteendemönster och kommunikation och djuren drar sig undan. Komplettera gärna elektroniska avskräckare med klassiska slagfällor, kontrollerade av Naturvårdsverket.

GreenLine har ett brett sortiment av giftfri avskräckning, från klassiska slagfällor till elektroniska avskräckare. Läs mer om våra produkter här.

 

Mjölner är unik!

 

Mjölner Musfälla

Klassisk slagfälla i plast med unik teknik och funktion. Betet placeras i en överbyggd skål och för att fällan ska lösa ut måste musen stå med båda benen framför locket och lyfta det, vilket ger precision och styrka i slaget för en säker bekämpning. Enkel och säker att hantera eftersom fällan inte löser ut av små rörelser, en trygghet för dig som har barn och husdjur. Godkänd av Naturvårdsverket.

Mjölner Råttfälla

Mjölner Råtta är en kraftigare version av musfällan med samma namn. För att ytterligare attrahera råttan, har fällan har också en liten vattenskål i locket. Samma unika teknik och funktion men med ett kraftigare slag mot råttan, ger en säker bekämpning.