Kom igång att kompostera både inom- & utomhus!

Visste du att ungefär hälften av våra hushållssopor är komposterbara? Organiskt avfall innehåller viktiga näringsämnen för jorden. Att kompostera sitt hushålls- och trädgårdsavfall är ett roligt och givande sätt att aktivt bidra till en bättre miljö, såväl i det stora sammanhanget som i den egna trädgården. GreenLine gör det möjligt för dig att kompostera både utomhus med utomhuskomposter, men även inomhus med Urban Garden.

Kompostera utomhus!

Att kompostera utomhus är roligt och spännande, både för vuxna och barn, att på nära håll se hur det hänger ihop.

Inne i kompostens mörker kryllar det av mikroorganismer och smådjur som troget arbetar dygnet runt. Maskarna bidrar till att kompostmassan får ett mer koncentrerat växtnäringsinnehåll. Dessutom luftar de komposten med sina gångsystem.

Jordförbättringsmedel och planteringsjord. Det får du från din kompost! Mogen kompost är nämligen den bästa jordförbättring du kan önska dig. Den är rik på näringsämnen. Växterna mår bättre och blir motståndskraftigare mot skadedjur och sjukdomar.

Balans (syre + vatten + kol/kväve) = Sant!

  • Syre: Rör alltid om i komposten när du lägger i nytt avfallet.
  • Vatten: Kompostmaterialet ska alltid kännas som en urkramad tvättsvamp.
  • Kol/kväve: Blanda väl mellan hushålls- och trädgårdsavfall. Kol och kväve måste vara i balans för en effektiv nedbrytning.

Kompostera inomhus!

Visste du att mer än hälften av dina hushållssopor är komposterbara? Och som dessutom innehåller viktiga näringsämnen för jorden. Med GreenLines kompost Urban Garden kan du enkelt och snabbt börja kompostera dina hushållssopor inomhus.

Urban Garden är ett kompostsystem som omvandlar matavfall till hälsosam och näringsrik kompost samtidigt som näringsvatten till dina blommor utvinns. Airproof-tec ger en anaerob (syrefattig) komposteringsprocess i Urban Garden komposten. Kompostströ Urban Garden hjälper till att aktivera komposteringen av det organiska avfallet. När komposten är fylld ska den vila i två veckor. Jordförbättringen kommer stärka jorden för dina växter.