Spara ditt regnvatten!

Stora mängder stående regnvatten intill husknuten är inte önskvärt. Men förutom att få bort regnvattnet från huset, finns det ytterligare skäl att spara regnvatten och de dyrbara dropparna med vattentunnor, ett regnvattensystemfrån GreenLine.

Regntunnan kan förvaras utomhus året runt. Det du ska tänka på är;

Först tömma regntunnan.

Ta ut slangen från regntunnans ingångshål.

Luta slangen upp mot stupröret och knyt fast med ett band.

Plocka in din EADS-station.

.

Varför ska vi spara regnvatten?

Det främsta skälet varför vi ska spara regnvatten är att vi alla kan bidra till att hushålla med våra naturresurser genom att spara på det färska vattnet i kranen. Det klorerade vattnet vi har i kranen uppskattas inte lika mycket av växterna som regnvattnet, särskilt lökväxter är känsliga för klor. Regnvatten är bättre för växterna än klorerat kranvatten. Dessutom gör du en insats för miljön genom att inte använda dyrt kranvatten för att vattna i trädgården.

Stora mängder dagvatten kan lätt bli ett problem att leda bort från husgrund och tomt, särskilt i sommarhus som kanske inte har utbyggda system för att leda bort dagvatten. Men istället för att bli ett problem, kan vattnet enkelt bli en tillgång med vattentunnor från GreenLine. Ett litet uthustak kan också ge förvånansvärt mycket dagvatten att ta till vara på. Med hjälp av GreenLines vattentunnor leds också stora mängder dagvatten bort från husgrund och tomt, som annars kan bli ett stort problem i t.ex. sommarhus som kanske inte har utbyggda system för att leda bort dagvatten.

– De flesta menar att regnvatten är bättre för växterna än kranvatten. Dessutom gör du en insats för miljön genom att inte använda dyrt kranvatten för att vattna i trädgården, säger GreenLines produktchef Kerstin Finnman.

Spara vatten… tips!

Med GreenLines kompletta regnvattensystem för att samla regnvatten är det enkelt och hygieniskt att spara vatten till trädgårdens växtlighet.

– Med ett komplett system med vattentunnor från GreenLine är det enkelt att ta hand om det nyttiga vattnet. Med 100-literstunnan följer en anslutning till stupröret, en fot som gör att tunnan blir lätt att tappa på vatten, samt en kran som monteras i nederdelen av tunnan (vattentunna med kran). Tunnan har lock som håller löv och annat material borta så att du alltid har tillgång till rent dagvatten. Flera tunnor kan kopplas ihop med varandra till ett större system med enkla tillbehör. Regntunnan finns också för 200 liter, även den levereras komplett med anslutning för stuprör samt tappkran (vattentunna med kran), säger GreenLines produktchef Kerstin Finnman.

Så här fungerar GreenLines vattentunnor!

 • Vattentunnan kopplas till stupröret och regnvattnet leds ner i vattentunnan tills den är full.
 • Vattnet fortsätter ner i stupröret och det egna dagvattensystemet. Den som vill ha flera vattentunnor kopplar enkelt samman en eller flera enheter efter behov.
 • I locket finns det två hål för att lättare få av locket, skapa ventilation i tunnan och förhindra att vatten samlas på locket. Locket är barnsäkert.
 • Vattentunnan töms enkelt med den inbyggda tappkranen som sitter längst ner på vattentunnan för att undvika kvarstående vatten.
 • Kranen går också att koppla till trädgårdsslang i standardutförande.
 • Genom att placera tunnan på fot går det att sätta vattenkannan under kranen.

Du har nu en fungerande vattentunna med kran!

 

Vanliga frågor!

Svar: 4,7 kg

 • Varför är det bra att samla regnvatten? 

Svar: Regnvatten är bättre för växterna än klorerat kranvatten. Dessutom gör du en insats för miljön genom att inte använda dyrt kranvatten för att vattna i trädgården. Med hjälp av GreenLines vattentunnor leds också stora mängder dagvatten bort från husgrund och tomt, som annars kan bli ett stort problem i t.ex. sommarhus som kanske inte har utbyggda system för att leda bort dagvatten.

 

 

GreenLines vattentunnor!

 • Vattentunna i plast, 200 liter – Med lock, tappkran och anslutning med översvämningsskydd för stuprör.
  Fot till 200 liter regntunna – för stabil placering och enkel tömning till vattenkanna.
 • Anslutningskit – till runda stuprör med diameter 63, 68, 80 och 100 mm eller rektangulära stuprör 61 och 65 mm. Med översvämningsskydd.
 • Kopplingskit – För seriekoppling av tunnor till ett större system.

Hitta din vattentunna här