Så håller du smuts och alger borta

Grönskan är på gång – en del är redan här: Algpåväxten på trädäcket och garageuppfarten till exempel.

– Den här vintern har det varit kraftig algpåväxt på många håll, särskilt i de södra delarna av landet, konstaterar produktchef Kerstin Finnman.

– Men ytorna kan bli som nya igen och dessutom ges en långtidsverkande impregnering som minskar risken för ny påväxt.Hårt slit med skurborsten och en stor portion envishet. Vid första anblicken kan den lätt gröntonade muren eller vårens favoritplats på terrassen verka vara bortom räddning. Visst krävs det viss handkraft, men med rengöring och impregnering från GreenLine blir jobbet enklare, utan starka kemikalier.
TrallSåpa och Stensåpa innehåller bara råvaror från naturen, precis som den impregnerande efterbehandlingen. Sopa bort lös smuts från ytorna och rolla eller spruta på såpalösningen. Låt den verka en stund och spola av:– Är påväxten kraftig rekommenderar jag att man går ett varv med en skurborste eller kvast, innan ytan spolas ren, säger Kerstin Finnman. Låt sedan ytan torka ordentligt innan den impregneras.

Impregneringen i TrallSkydd och StenSkydd innehåller silikater som kristalliseras i träet och stenen. Silikaterna gör att ytan bättre står emot ny påväxt, till skillnad från oljade ytor.

Självklart kan påväxten komma tillbaka men med impregneringen blir rengöring av smutsiga ytor färre. Påväxten är också betydligt enklare att borsta bort eftersom impregneringen gör att algerna får svårt att fästa ordentligt på ytan, säger Kerstin.

Med de naturliga råvarorna i StenSåpa, får du olika stenlagda ytor som garageuppfart och murar fria från mossa och alger. Trädäck och staket får nytt liv med TrallSåpa. Såporna rengör effektivt sten- och träytor och är enkla att använda och påverkar inte omgivande växtlighet.

De rena ytorna efterbehandlas med TrallSkydd och StenSkydd. Den naturliga silikaten kristalliseras i sten och trä och impregnerar ytan effektivt så att ny påväxt hålls på avstånd.