Nu ska det bli rent!

När våren börjar visa tecken vill vi gärna njuta av de varmare vindarna… samtidigt som vi passar på att städa och rengör utomhus. Alger och lav finns det gott om. Rengöringsprodukterna från GreenLine är effektiva mot både alger, lav och mossa och ger ett bra resultat som varar. Du slipper problem med beläggningar och har trä och stenytor, som ser välvårdade ut.

Vi frågade Kerstin Finnman, Produktchef för GreenLine, lite om alger och varför MotAlg UniversalClean är så bra. Men det viktigaste… Hur använder jag MotAlg UniversalClean.

Var växer alger?
På alla ytor i trädgården och på huset; fasad, tak, staket, trädgårdsmöbler, trädäck och stenläggningar till exempel.

Varför ska jag tvätta ytorna med MotAlg UniversalClean?
För att ett väl underhållet material håller längre, vilket är både klimat- och plånbokssmart. Dessutom är MotAlg UniversalClean långtidsverkande och skyddar ytorna från ny påväxt under upp till fyra år.

Glöm inte dina solceller!

Under 2020 kom vi på GreenLine även ut med rengöring för solceller. GreenLine SolarClean är en effektiv och biologiskt nedbrytbar rengöring för solpaneler. Tar bort pollen, organiska föroreningar, sot och partiklar från trafik. Appliceras enkelt med ejektor.

Varför ska jag rengöra mina solpaneler?
En ren yta ger en effektivare produktion och livslängden på en ofta stor investering blir längre.

Stenläggning och trädäck som varar!

I två enkla steg förbereder du trädgårdens trä- och stenytor för en ny säsong. Produkterna bakom GreenLines rengöringsprogram heter TrallSåpa, TrallSkydd, StenSåpa & StenSkydd. Tillsammans ger produkterna först rena ytor och därefter ett långsiktigt skydd mot ny påväxt.

Produkterna ger liten miljöpåverkan, med ren såpa och vattenglas. Starkare rengöringsprodukter kan skada närliggande växtlighet – med StenSåpa och TrallSåpa behöver du inte täcka över växterna.

GreenLines rengöringsprogram i två steg finns för både sten och trall. Börja med steg 1, att tvätta ytan ren med såpan. Den rena trallen eller stenen behandlas sedan med TrallSkydd respektive StenSkydd i steg 2. Det skyddande lagret i StenSkydd och TrallSkydd är vattenglas, som ger ett skyddande lager som fördröjer ny påväxt och som samtidigt andas.